Cartells pel Projecte Òpera Prima: La Gata Perduda

01 febr. 2022

 

 

 

 

 

 

 

Quan la meva educadora ens va explicar que aquest curs ens dedicaríem a fer un cartell per a una òpera de nova creació, em vaig posar molt content,.

El mon de la òpera m’apassiona i la possibilitat de participar fent un cartell d’aquest tipus, encara més.

 

Creatiu Jordi Desquens

 

 

 

Crear un cartell, d’una pel·lícula, una obra de teatre, un concert, una exposició, etc… és un treball bàsic per començar a cridar l’atenció al públic i que vagin a veure cultura.

Tot comença pels ulls, ens atreu l’estètica i els colors i ens sentim interessats. Es com si vas a un restaurant, si està ben presentat, el menjar entra pels ulls i desprès si t’agrada o no, ja és un altre tema. Doncs passa el mateix amb els cartells.

Per fer el cartell de la gata perdura, hem seguit amb les alumnes de l’Escola de Disseny Massana tot un procés de creació. Hem anant al barri del Raval buscant llocs claus i imatges per fer propostes de cartells.

Després les alumnes de la Massana van fer moltes fotos de diferents llocs del barri, sobretot dels diferents punts de vista de la gata de raval. Per intervenir aquestes fotos van posar acetats sobre els quer vam pintar i les vam modificar. Els hi vam retornar i elles van fer proves pel cartell final, però com que el resultat va ser tan bo, doncs en comptes d’un van fer 4 cartells.

Aquests cartells es penjaran per tota La Rambla i també per algunes Líneas d’autobusos anunciant l’opera “LA GATA PERDUDA” 5 i 7 d’octubre de 2022 al Gran Teatre del Liceu.

 

Creatiu Jaume Solé

 

 

 

 

 

LO CONOCÍ AL VERLO POR LA CALLE, MISMO TATOO.

DIBUJAR, PINTAMOS TODO DE LA CALLE, EL TIENE BARBA, BEBÍA UNA CERVEZA, SE APOYABA EN LA MESA Y TIENE UNA CHAQUETA.  

                                      Creativa Elena Carcedo

 

 

 

 

 

Este mural está pensado/inspirado un poco en el barrio del raval.

En el barrio hay mucha gente de distintas nacionalidades.

Nos hemos inspirado para la ópera.

El mural lo hemos dividido en 4 calles porque salía en la historia de “La gata perduda”.

Las latas de arriba las hemos pintado para la ópera prima y hay un mensaje que es “La gata perduda” el título de la ópera.

 

 

 

 

“El gato todas las noches va andando por las calles mirando a la gente del barrio y maullando. Abre las puertas de muchas casas y ve a una gata muy guapa y le pregunta:

¿Qué haces aquí?

La gata le responde:

“Doy una vuelta por el barrio más guapo de Barcelona. Hay mucha gente de todo el mundo, arte, hay tiendas de muchas variedades de productos exóticos, pero también hay gente que tiene problemas con las drogas. Total, este barrio es muy pobre. Cuando lleguen las nuevas generaciones a mí me gustaría ver los cambios buenos de la gente para el barrio”.

 Creativa Ana Álvaro