“ Es pot resumir en dues paraules: Disseny Universal, objectiu de tots”

Descripció

Projecte orientat a treballar al voltant de l’accessibilitat tant del centre com del nostre entorn més proper aprofitant els elements històrics i culturals que tenim pròxims, concretament la muralla romana.

 

Objectius

  • Conèixer el nostre barri i els seus habitants , mirant d’establir vincles participatius.
  • Experimentar i senyalar les barreres arquitectòniques de l’entorn intentant aportar les nostres vivències, amb l’objectiu de guanyar autonomia i independència en la mobilitat.
  • Aprendre sobre la normativa en matèria d’accessibilitat per poder participar en la línia del disseny universal.

Projectes i Activitats

Let’s gòtic

Web que recull recomanacions de comerços i espais  “amigables” i/o accessibles  del nostre barri . La tria és el resultar de la nostra mirada particular i la nostra experiència.

https://letsgotic.jimdofree.com

Un matí accessible al Gòtic

Ruta turística  accessible per a persones amb o sense  diversitat funcional . S’organitza al voltant de la muralla romana i els guies son els propis usuaris del C.O Sínia.

Casba (Comerç amic sense barreres)

Aquest projecte està promogut per l’IMPD (Institut Municipal de persones amb discapacitat) de l’Ajuntament de Barcelona.

  • Treballem amb els estudiants d’arquitectura fent un estudi d’accessibilitat d’aquells comerços del barri que ho desitgin, proposant element de millora a partir de la nostra experiència.
  • Xerrades formatives als futurs arquitectes sobre l’accessibilitat dins i fra del nostre centre.
Mapa Barcelona + sostenible

Participem i fem visible el nostre centre i la nostre tasca amb aquesta eina de reconeixement comunitari , de comunicació i de sensibilització.