“La Tela”

19 febr. 2021

 

Neix “La Tela”

Arran de l’actual Pandèmia de la COVID-19, un grup de persones usuàries del CO Sínia ha hagut de ser reubicat a l’espai Fabra i Coats per tal de poder treballar respectant les distàncies de seguretat, són la María, en Gabi, el Dani, el Juli, la Míriam, el Joan Carles, la Sílvia, el Moisès, l’Àngel i l’Ana Belén acompanyats per la Gina, el Sergio i en Gorka).

Aquest context ens ha aportat situacions negatives i alhora oportunitats, com a grup ens vàrem plantejar que era important adaptar-nos a aquest nou escenari, havíem de lluitar amb molts sentiments trobats, d’aïllament, de dol pel comiat de persones estimades, etc…

Passar a l’acció per sortir d’aquesta tristor va ser el motor que va posar en marxa La Tela. Vàrem decidir continuar aprenent a relacionar-nos de forma digital i en aquest moment vàrem demanar ajuda als nostres companys del grup de la Míriam i el Rodolfo, en Faustino, la Montse, l’Elena, l’Esther i en Guillem, vàrem pensar que el treball en xarxa ens ajudaria a sumar esforços.

 

Vàrem decidir doncs reinventar-nos i elaborar un projecte conjunt que ens ajudés a continuar construint espais de sensibilització i socialització alhora que compartíem coneixements i noves experiències.

 

Investigant la història tèxtil del recinte on ens trobem i la donació de teles per part d’Isabel Mediano, varen pensar i pensar que podíem fer, que fos senzill i alhora útil per a moltes persones.

Gràcies als coneixements tèxtils d’algun membre i la capacitat creativa de cadascun dels participants vàrem visualitzar la creació de fundes de mascaretes a poc a poc el projecte ha anat dibuixant una trajectòria plena d’oportunitats de col·laboració. Aquest ens està apropant a altres col·lectius amb realitats socials allunyades de la nostra experiència vital.

 

El projecte tèxtil pretén donar resposta a la nostra missió:
  • Oferir una alternativa innovadora als serveis de teràpia ocupacional potenciant la relació amb l’entorn.
  • Millorar la qualitat de vida de les persones ateses afavorint la seva autonomia i oferir projectes per desenvolupar les seves inquietuds personals.
  • Sensibilitzar en la diferència.
  • Aconseguir fons econòmics externs al CO i així poder oferir noves activitats adaptades i accessibles que suposen un cost extra per aquest col·lectiu.