Òpera Prima

26 febr. 2021

Òpera Prima és un projecte social amb el que el Gran Teatre del Liceu intenta apropar la òpera a tots els públics i establir una especial connexió amb el Raval, el seu barri. El veïnat, les entitats, participaran del que passa a l’escenari , de la creació de la òpera , de la escenografia, vestuari, actuacions….

I nosaltres el C.O Sínia som els encarregats de la imatge gràfica i plàstica: banderoles, programes de mà… treballant conjuntament amb alumnes de l’Escola Massana. No ens podia agradar més la proposta. I cap virus ens prendrà aquesta oportunitat.


Això diuen els participants:

Hola que tal?

Abans de començar a explicar el projecte d’0pera prima, vull escriure un comentari sobre el  covid a sota de la meva visió.

Tots els ritmes de vides s’han trencat durant molt temps, però en mica a mica estem sortim d’aquest pou, i estem recuperant molt a poc a poc la vida pre-covid.

Quan sentia parlar del teletreball al mig de ple confinament com solució als problema de la feina, estudis ,o fer tot tipus de reunions en formula telemàtica, pensava que tot això era un pal fer les coses a distancia. Pero quan arivar a Sinia despres d’haver estat confinat durant 7 mesos, em diuen que hi ha un projecte molt xulo d’una opera prima, pel barri de Raval, i traballarian amb aquest projecte molta gent del barri. Vaig veure amb això, com una ocasio molt bona per sortir una mica del pou a on estava aquests 7 mesos, i així va ser.

L’opera prima es diu   “LA GATA PERDUDA” nosaltres treballem telemàticament amb l’escola Massana amb  un grup de noies, Bàsicament estem treballant la part de disseny gràfic,  uns se dedicant en dibuixar els personatges de l’opera, les noies de Massana fan fotos a diversos punts del barri, aquestes fotos elles les fan en format gran pequè així r nosaltres les podem intervenir amb dibuixos al damunt de les fotos.

Per mi aquest projecte es una motivació perquè a treballar  conjuntament amb alumnes de Massana, doncs et fa ser el màxim exigent en la nostra feina, per altra banda i gràcies del projecte em sento totalment integrat al barri del raval.

Espero que per les alumnes de Masana aquesta experiència de treballar amb  persones amb diversitat funcional sigui molt positiu . Començo a no tenir cap dubte que això sigui així, perquè a simple vista es nota que elles deixen apart la nostra discapacitat l’hora de treballar

Només em queda dir, que us  esperem tots  i a totes a l’estrena “LA GATA PERDUDA” serà una opera amb l’esforç de tot el Raval.

Jaume Solè

 

 

Quan la meva educadora, em va dic, que aquest curs treballaríem amb el gran teatre de liceu i amb la escola Massana, per confeccionar un cartel per una opera de nova creació, em vaig posar mol contens, perquè soc un verdader amant de la opera i   he vist moltes opera. Per això, ara tenir la magnifica oportunitat de treballar per el liceu, es per mi una inmensa alegria, que fa, que no sàpiga si estic realment somiant.

A demés tindre la ocasió de poder treballa directament amb les alumnes de la escola Massana, es una sincera satisfacció per mi, perquè estic demostrant a elles, que a pesar de anar de rodes, soc capas de participar en un projecte tan important  com aquest , això, es lo mes important per mi.

Jordi Desquens

 

 

Per mi, participa per confercionar un cartell amb La Escola Massana es un privileigi i un honor que sol passar un cop en la vida, i cosa que te la vida la obra prala de gent prohibida, i aquí som gent que rebutjada per treballar pero amb un centre com Sinia podem pontencia la nostres capacitats imaginativas i artisticas i els resultats de la suma de tots i totes, faran un gran resultat molt válid com una empresa creativa. Tenim ganes de demotrar a aqueta societat Catalàna i món el que si podem fer

Oriol Miquel i Bellmunt.

 

 

“És un plaer poder compartir aquest procés creatiu amb Sínia, ple de vitalitat, ganes i energia, aprenem les unes de les altres i les altres de les unes i no només en el treball, del que estan creixen uns resultats potents, sinó coneixent-nos i compartint experiències.”

Gràciessss
Massana