PROGRAMA APROPA CULTURA

26 febr. 2021

El Projecte Apropa Cultura neix l’any 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones amb vulnerabilitat a través de la cultura, obrint teatres, auditoris i museus de tot Catalunya.

 

 

OBJECTIUS

  • Fomentar l’accés de totes les persones a la cultura i a l’oci inclusiu
  • Descobrir el plaer de les diferents disciplines artístiques (teatre, dansa, òpera, música, circ,…)

 

Apropa cultura és una iniciativa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible. Fomenta l’accés de les persones que més ho necessiten a la cultura i a l’oci inclusiu, alhora que promou la transformació social a partir de la cultura. Amb el programa més persones tenen l’oportunitat de viure la cultura, fomentant una font de felicitat molt necessària.

Els teatres, auditoris i festivals adherits a Apropa Cultura ofereixen localitats de la seva programació habitual de música, teatre, dansa i circ a preus molt reduïts. És una experiència d’inclusió de persones en risc d’exclusió social a través de l’assistència a espectacles en un entorn públic i d’interès.

Actualment més de 1.800 centres socials d’arreu de Catalunya estem registrats i gaudim del programa.

SI voleu més informació de l’Apropa Cultura cliqueu a l’enllaç https://www.apropacultura.cat/

 

 

EXPERIÈNCIA AMB L’APROPA CULTURA

Sínia, participem amb l’Apropa Cultura des dels seus inicis, casi. Primer en les sessions matinals a l’Auditori de Barcelona i mica en mica hem anat ampliant en diferents franges horàries i totes les disciplines artístiques, música, teatre, dansa, circ i museus. Moltes de les persones del nostre centre s’han estrenat en aquest món de la cultura gràcies a l’Apropa Cultura descobrint ser uns autèntics fans del directe!

La nostra gran sorpresa ha estat el món de l’òpera al Gran Teatre del Liceu!!! Ni una de les persones a qui hem portat ha sortit del Liceu desencantat, ans ben al contrari, tots han estat ben quiets durant les més de tres hores de durada de les òperes sense distreure’s, i dient-ne excel·lències a la sortida! Es un immens plaer gaudir-ne.

Hem participat:

  • A la festa del 10è aniversari de l’Apropa aportant testimonis i gaudint de la gala festiva.
  • A la gravació del vídeo de promoció a l’any 2018 al Liceu (https://youtu.be/1sFlw6o_xdI).
  • A les sessions divulgatives sobre la programació que s’ofereix trimestralment.

És un gran plaer promoure aquest projecte i fer arribar tant a públic entès com al públic més novell les diferents disciplines artístiques que provoquen un gaudi generalitzat. Ens proporciona la possibilitat de muntar petits grups i sortir de la nostra quotidianitat coneixent altres facetes de totes nosaltres.

 

 

TESTIMONIS

 “Per a nosaltres, l’Apropa ha representat una ocasió única de poder disfrutar de la música i del teatre, Veritablement creiem que és un programa que ens ajuda a sentir-nos vius al participar d’esdeveniments culturals de la ciutat. També volem remarcar que és un goig els entorns on els podem viure”.

Núria B.

 

“Apropa cultura es un bonito proyecto. Para mi ha supuesto poder disfrutar de tanto espectáculo cada cual mejor. El último fue al Palau de la Música donde escuche a la orquesta sinfónica del Valles. Era la primera vez que iba al Palau. Y me gustó mucho”.

Aurelia R.

 

“El programa Apropa es una fantástica oportunidad que nos ofrecen ya que nos permite disfrutar de algunos espectáculos a un precio muy reducido, y si no fuera así no podríamos ir. Además, gracias al gran abanico de propuestas podemos escoger las que más nos interesan”

Jordi D.

 

 

“El passa diverses 31,ven anar. La directora de Sínia la Sra. Valle i la Sra. Imma, i tres nois al Jaume , al Jodri i jo al Oriol. El gran martaturo Teatre de Liceu a mi me impressiona molt una vergada adir de les butaques de velló vermelles i les llampares, els seus lleures i totes la sala a formà de ferradura pe la culticas musicà i so, solament per assoc vall la pena.

Al meu pare sempre numerava el mestre Cavanes i els seu descurés i parava de Esguitat i va comprarà que era molt be fet i a mi me sable que establa a ja era com viatjà de temps i de epoca

I la musica i els cantar y tot meva encarta molt durava 4 hores però a mi va se curt.

I me va agrada molt, com va acaba jo pensava que havia molta sang i no era un fakball, i haci se

acaba, va se una nit magica”

Oriol M

 

 

“Sempre es bo fer cultura, pero aquesta epoca que estem vivim, la bona cultura es basica que respirar aire fres per deixar de pensar durant unes hores amb tot que esta passant al nostre pais el dia 26 al vespre,, a gracies la obra de       teatre “UNA HISTORIA REAL” vaig poder disfrutar de l’obra amb companya de dues amigues, ssnsa pensar amb res mes.”

Jaume S.

 

“El programa APROPA ens dóna accés a la CULTURA en majúscula, ens facilita la integració a la societat i promou el dret a la igualtat d’oportunitats”

Imma B.